0
Ostepølser med stegte nye porrer, kikærter, rygeost og salat og sennepsvinaigrette

Ostepølser med stegte nye porrer, kikærter, rygeost og salat og sennepsvinaigrette

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Husk at sætte kikærter i blød dagen før! Kom dem i 1 liter vand pr 100 g kikærter.

Sennepsvinaigrette: Pres saften fra citronen og kom den i en lille skål sammen med lidt sukker – rør til det er opløst. Rør med grov sennep og derefter med et par skefulde af din bedste olivenolie.

Kikærter: Kog de udblødte kikærter i rigeligt saltet vand i ca. 30-35 minutter. Skum efterhånden skummet der kommer til overfladen af. Dræn vandet fra og lad ærterne dampe af i et dørslag/sigte. Vend de lune kogte kikærter i halvdelen af sennepsvinaigretten sammen med klippet purløg og smag til med salt og peber.

Ostepølser: Steg - eller grill pølserne til de er gyldne og sprøde. Et godt fif er at gøre det ved medium til lav varme og så give sig godt tid - det må godt tage 12-15 minutter at stege en perfekt pølse. For husk nu - En pølse skal serveres med følelse 

Porrer: Soigner og skyl porerne grundigt – steg dem på en jævn varm pande i lidt olivenolie til de er mørkegyldne på alle sider – drys med lidt salt.

Salat: Skyl salaten grundigt og slyng den tør i en salatslynge – vend med den sidste rest sennepsvinaigrette

Anretning: Som vist på billedet med små klatter rygeost omkring og salaten fordelt over – eller serveret i en skål ved siden af.

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?