0
Ovnbagt filet royal af kulmule med sesam, nudler og broccoli

Ovnbagt filet royal af kulmule med sesam, nudler og broccoli

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Kulmule, Sesam, Nødder, Durummel, Æg, Soya

Fremgangsmåde

Skær fisken ud i 4 ensartede stykker - dyp den tør. Rist sesam gyldent på en tør pande og kom dem sammen med sort sesam i en dyb tallerken med en spiseskefuld salt og sort friskkværnet peber. Læg fisken ovenpå og giv den et tryk så sesamfrøene sidder fast. Kom fisken i et ovnfast fad med sesamfrøene opad. Bag fisken i ovnen i 12-14 minutter ved 160 grader.

Sesam broccoli: Del broccoli i buketter og kog dem i letsaltet vand i 2-3 minutter - damp dem af og drys med de resterende sesamfrø fra panaden - dryp 2 spsk sesamolie og 1 spsk soya og 1 spsk limesaft over og vend rundt. Server straks.

Nudler: Kog nudlerne efter anvisning på pakken. Dræn vandet fra og vend med oystersauce og 2 spsk. soya. Skær svampede ud i passende stykker og rist dem af på en pande i lidt olie/smør - krydr med salt og peber. Når de er gyldne og lækre rives skallen af en økologisk lime over (kun det gule) Vend dem sammen med nudlerne og vend også fintsnittet forårsløg deri. Pynt af med nogle af dine favorit krydderurter - vi brugte koriander og purløg.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?