0
Ovnbagt filet royal af mørksej i folie på porrer og svampe serveret med majs/estragonpuré

Ovnbagt filet royal af mørksej i folie på porrer og svampe serveret med majs/estragonpuré

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Del fisken i 4 portioner. Krydr godt med salt og friskkværnet (hvid) peber. Stil fisken køligt i ca. ½ time før tilberedning.

I mellemtiden ordnes porrer og svampe: Skyl porrerne og snit dem fint. Rens svampene, skær dem i skiver og sauter dem i brunet smør. Smag til med salt og peber. Porrer og svampe fordeles på 4 stykker stanniol. Fisken placeres oven på og stanniolen pakkes helt tæt omkring. Bages i en 180 grader varm ovn i 15-20 min. (pakkerne kan også grilles i ca. 10-12 min.).

Majs/estragonpuré: Majsene skæres fra kolberne og sauteres i lidt smør sammen med finthakket skalotteløg og hvidløg. Tilsæt hønsefond til det lige dækker og lad det småkoge i ca. 8 min. Hæld det hele i en blender sammen med friske estragonblade (fra ca. 1 stængel) og smag til med salt, peber og citronsaft.

Anret som vist på billedet og server sammen med små råstegte kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK