0
Ovnbagt torske loins med krydderurtecrust, svampe, spinat og safransauce

Ovnbagt torske loins med krydderurtecrust, svampe, spinat og safransauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Gourmet

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
raspFriske krydderurter, efter eget valgcitronhvidløg
1 min.
Krydderurtecroust:

Smør (blødt), hakkede friske krydderurter (fx basilikum, persille og dild), revet skal fra 1/4 usprøjtet citron, rasp, 1 lille fed hvidløg og salt røres sammen i en skål. Stil det køligt (evt. 10 min. i fryseren).

5 min.
Knuste kartofler:

Skrab/skrub kartoflerne, og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra, og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg, og krydr evt. med lidt god salt. Lige før kartoflerne skal serveres, knuses de let med en ske, og røres med skyllet og hakkede krydderurter og et par skefulde fløde 

hvidvinsafranskalotteløgbouillon (høns)
10 min.
Sauce:

Skær skalotteløg i fine tern og sautér dem i lidt olie i en gryde. Tilsæt hvidvin og safran og lad det koge ind til det halve. Tilsæt hønsefond og fløden og lad saucen koge ind til den får en cremet konsistens (eller du kan jævne den med maizena). Smag til med salt og peber og tilsæt evt. mere safran. Ønsker du en skummende sauce (som på billedet), kan saucen blendes med en stavblender lige før anretning.

filet royal af torsk uden skind
20 min.
Fisk:

Skær fisken i portionsstykker, krydr med salt og læg dem i et smurt ovnfast fad. Fordel krydderurtesmørret på fisken og sæt fadet i en 190 grader varm ovn i ca. 10-12 min.

blandede svampebabyspinatskalotteløg
25 min.
Bund af svampe og spinat:

Soigner svampe og spinat. Hak 1 skalotteløg fint og rist det på en pande i lidt olie sammen med svampene. Efter ca. 3-5 min. tilsættes spinaten. Når spinaten er faldet sammen, smager du til med salt og peber.

30 min.
Anretning:

Som vist!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia