Smør (blødt), hakkede friske krydderurter (fx basilikum, persille og dild), revet skal fra 1/4 usprøjtet citron, rasp, 1 lille fed hvidløg og salt røres sammen i en skål. Stil det køligt (evt. 10 min. i fryseren).
Skrab/skrub kartoflerne, og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra, og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg, og krydr evt. med lidt god salt. Lige før kartoflerne skal serveres, knuses de let med en ske, og røres med skyllet og hakkede krydderurter og et par skefulde fløde
Skær skalotteløg i fine tern og sautér dem i lidt olie i en gryde. Tilsæt hvidvin og safran og lad det koge ind til det halve. Tilsæt hønsefond og fløden og lad saucen koge ind til den får en cremet konsistens (eller du kan jævne den med maizena). Smag til med salt og peber og tilsæt evt. mere safran. Ønsker du en skummende sauce (som på billedet), kan saucen blendes med en stavblender lige før anretning.
Skær fisken i portionsstykker, krydr med salt og læg dem i et smurt ovnfast fad. Fordel krydderurtesmørret på fisken og sæt fadet i en 190 grader varm ovn i ca. 10-12 min.
Soigner svampe og spinat. Hak 1 skalotteløg fint og rist det på en pande i lidt olie sammen med svampene. Efter ca. 3-5 min. tilsættes spinaten. Når spinaten er faldet sammen, smager du til med salt og peber.
Som vist!
En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia
Kommentarer og forslag til opskriften