0
Torsk med sennepsstuvede kartofler & porrer samt rødbedesalat med peberrod og kapers

Torsk med sennepsstuvede kartofler & porrer samt rødbedesalat med peberrod og kapers

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kartofler og porrer: Skræl kartofler og løg og rens porrerne (brug kun det hvide). Alt skæres i så tynde skiver som muligt (gerne på et mandolinjern). Det hele koges i letsaltet vand i 4-5 minutter og drænes/dampes tørre i et dørslag.

Sauce til stuvning: Smelt 100 g smør i en tykbundet gryde og pisk melet deri. Lad det bage godt igennem mens du konstant pisker. Tilsæt fiskefond og mælk og kog igennem under piskning. Tilsæt fløde og kog igennem igen mens du pisker. Fortsæt med at koge og piske til saucen er tyk, glat og blank. Tag saucen af varmen og smag til med salt, peber og 2-3 spsk rørt fiskesennep. Alternativt kan man bruge 2 spsk grov sennep, 1 spsk dijonsennep og 1 spsk rørt fiskesennep. Vend de forkogte kartofler/porrer i saucen og vend det hele godt rundt. Hæld massen i et ovnfast fad.

Fisk: Krydr fisken med salt og peber på begge sider og pres dem halvt ned i de stuvede kartofler. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 15-18 minutter til fisken er færdig og saucen begynder at gratinere/tage farve.

Rødbedesalat: Skræl rødbederne og skær dem i 1-2 mm tynde skiver på et mandolinjern. Skær også æblerne på mandolinjernet og læg begge dele i iskoldt vand i en halv time. Dette gør dem dejligt sprøde. Rør en dressing af olivenolie, æbleeddike, citronsaft, fintsnittet citronskal, hakkede kapers, revet peberrod og sukker. Krydr med salt og peber og vend de skyllede og aftørrede (gerne i en salatslynge) rødbeder i dressingen - sørg for at få rødbederne godt marineret. Riv gerne ekstra peberrod over inden servering. Pynt evt. med persille.

Bonusinfo

Grov Fiskesennep indeholder:

65% gule sennepsfrø, 30% brune sennepsfrø og 5% gurkemeje

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?