Rens peberfrugterne og skær dem i 1 cm tykke skiver. Halver hvidløgsfeddene. Bland hvidløg og peberfrugt med olien i et ovnfast fad. Stil fadet i ovnen og tænd på 200 grader. Lad det bage i ca. 15 minutter. Skær fisken ud i lige store stykker. Fjern evt. ben og skind. Læg fiskestykkerne oven på peberfrugterne i det ovnfaste fad. Krydr fisken med salt og peber og kom en lille klat smør på toppen af hvert stykke fisk. Sæt fadet tilbage i ovnen. Mærk på fisken efter ca. 10 min. - den er færdig, når den er blevet helt hvid og godt varm i midten.
Bulgur med krydderurter: 375 bulgur, 0,75 liter vand, 25 g frisk mynte, 25 g bredbladet persille, 1 stk. citron (saft), 0,6 dl olivenolie, groft salt, peber og cayennepeber.
Dag 1: Bring vandet i kog, tilsæt salt og bulgur. Kog ved svag varme under låg i 15 minutter, eller til alt vandet er opsuget. Kom den kogte bulgur i en stor skål. Stil den i køleskab. Dag 2: Bland kold kogt bulgur med mynte og bredbladet persillle. Rør citronsaft, olivenolie, peber og lidt sambal oelik/cayennepeber sammen og bland det i bulguren. Smag til med salt. Forslag: Salaten smager af mere, hvis den får lov til at trække 1 time, før den serveres.
Yoghurtdip: 230 g drænet yoghurt 10 %, 1 stk. citron (saft), 7 g bredbladet persille, 7 g frisk mynte, muskatnød og groft salt.
Muskat, citronsaft, salt, persille og mynte røres i yoghurten og smages til.
Opskrifterne er venligst udlånt fra Menuplanen – et onlineværktøj udarbejdet af Københavns Madhus. Forfattere: Katrine Klinken (Ovnbagt fisk og peberfrugt) og Københavns Madhus (Bulgur med krydderurter, yoghurtdip).
Kundekommentarer ()