0

Ovnbagt fisk og peberfrugter, bulgur med krydderurter og dip

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Rens peberfrugterne og skær dem i 1 cm tykke skiver. Halver hvidløgsfeddene. Bland hvidløg og peberfrugt med olien i et ovnfast fad. Stil fadet i ovnen og tænd på 200 grader. Lad det bage i ca. 15 minutter. Skær fisken ud i lige store stykker. Fjern evt. ben og skind. Læg fiskestykkerne oven på peberfrugterne i det ovnfaste fad. Krydr fisken med salt og peber og kom en lille klat smør på toppen af hvert stykke fisk. Sæt fadet tilbage i ovnen. Mærk på fisken efter ca. 10 min. - den er færdig, når den er blevet helt hvid og godt varm i midten.

Bulgur med krydderurter: 375 bulgur, 0,75 liter vand, 25 g frisk mynte, 25 g bredbladet persille, 1 stk. citron (saft), 0,6 dl olivenolie, groft salt, peber og cayennepeber.

Dag 1: Bring vandet i kog, tilsæt salt og bulgur. Kog ved svag varme under låg i 15 minutter, eller til alt vandet er opsuget. Kom den kogte bulgur i en stor skål. Stil den i køleskab. Dag 2: Bland kold kogt bulgur med mynte og bredbladet persillle. Rør citronsaft, olivenolie, peber og lidt sambal oelik/cayennepeber sammen og bland det i bulguren. Smag til med salt. Forslag: Salaten smager af mere, hvis den får lov til at trække 1 time, før den serveres.

Yoghurtdip: 230 g drænet yoghurt 10 %, 1 stk. citron (saft), 7 g bredbladet persille, 7 g frisk mynte, muskatnød og groft salt.

Muskat, citronsaft, salt, persille og mynte røres i yoghurten og smages til.

Opskrifterne er venligst udlånt fra Menuplanen – et onlineværktøj udarbejdet af Københavns Madhus. Forfattere: Katrine Klinken (Ovnbagt fisk og peberfrugt) og Københavns Madhus (Bulgur med krydderurter, yoghurtdip).

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?