Agurkesalat: Skræl agurken, flæk den på langs og skrab kernerne ud. Snit agurken i ½ cm brede stykker på tværs. Pres citronsaften ned i et målebæger og tilsæt samme mængde sukker, som der er saft. Rør eddiken i, krydr med salt og peber og vend agurkestykkerne i. Lad dem trække i 20 min. inden der smages til med salt og peber.
Fisk: Læg fileterne i et smurt ovnfast fad med skindsiden opad. Krydr med salt og peber og bag dem i en 150 grader varm ovn i ca. 15 min. til kødet lige er fast og mælkehvidt. Skær æblet i helt fine små tern og hak dilden fint. Skræl peberroden (brug en mængde efter din egen smag) og riv den fint. Smelt smørret på en pande ved middel varme til det er hasselnøddebrunt og begynder at dufte - men pas på, det må endelig ikke branke. Fjern skindet på fileterne og dryp smørret over fileterne. Drys med æbletern, peberrod og dild og server straks.
Server sammen med cremet kartoffelmos, en sprød grøn salat med fløde/citrondressing og et stykke ristet rugbrød.
Kommentarer og forslag til opskriften