0

Ovnbagt havkat med sprød citron/krydderurtetopping, fritter af gulerødder og estragon/kapersmayonnaise

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Mayonnaise: Hak ¼ bundt estragon og kapers og rør det hele sammen med mayonnaise, yoghurt (skyr eller cremefraiche kan også bruges), lidt citronsaft, salt og peber. Lad det trække på køl i 20 min. og smag til.

Fritter: Skrub gulerødderne rigtigt godt og skær dem i kvarte på langs. Vend dem sammen med 2 spsk. olie, hele timiankviste, salt og peber og bag dem møre og gyldne i en 200 grader varm ovn i 20-25 min.

Fisk: Del fisken i 2-3 ensartede portionsstykker, dup dem tørre og krydr dem let med salt og peber. Topping: Kom brødet i en foodprocessor og kør det til fine brødkrummer. Hak persille, purløg og ¼ bundt estragon fint og rør dem i krummerne sammen med revet citronskal, 4 spsk. olie, lidt salt og peber. Læg fiskestykkerne i et lille ovnfast fad, dryp med en smule olie og fordel brødkrummerne oven på. Sæt fadet øverst i den 200 grader varme ovn i ca. 12 min. til fisken er mør og toppingen gylden.

Server retten sammen med en sprød grøn salat og godt brød med sprød skorpe.

Kommentarer og forslag til opskriften