0

Ovnbagt havkat med sprød citron/krydderurtetopping, fritter af gulerødder og estragon/kapersmayonnaise

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Havkat, Æg, Sennep, Mælk

Fremgangsmåde

Mayonnaise: Hak ¼ bundt estragon og kapers og rør det hele sammen med mayonnaise, yoghurt (skyr eller cremefraiche kan også bruges), lidt citronsaft, salt og peber. Lad det trække på køl i 20 min. og smag til.

Fritter: Skrub gulerødderne rigtigt godt og skær dem i kvarte på langs. Vend dem sammen med 2 spsk. olie, hele timiankviste, salt og peber og bag dem møre og gyldne i en 200 grader varm ovn i 20-25 min.

Fisk: Del fisken i 2-3 ensartede portionsstykker, dup dem tørre og krydr dem let med salt og peber. Topping: Kom brødet i en foodprocessor og kør det til fine brødkrummer. Hak persille, purløg og ¼ bundt estragon fint og rør dem i krummerne sammen med revet citronskal, 4 spsk. olie, lidt salt og peber. Læg fiskestykkerne i et lille ovnfast fad, dryp med en smule olie og fordel brødkrummerne oven på. Sæt fadet øverst i den 200 grader varme ovn i ca. 12 min. til fisken er mør og toppingen gylden.

Server retten sammen med en sprød grøn salat og godt brød med sprød skorpe.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?