0
Ovnbagt havkatfilet med svampe, tomatkompot og citronsky

Ovnbagt havkatfilet med svampe, tomatkompot og citronsky

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Citronsky: Hakket løg og hvidvin koges ind til ca. halvdelen. Hønsefond og skal fra en ½ usprøjtet citron tilsættes (gem citronen - den skal bruges igen senere) og skyen koges igen ind til ca. halvdelen. Herefter piskes smørret i (kan udelades) og skyen smages til med salt og peber. NB - når smørret er tilsat må skyen ikke koge mere!

Fisk: Fisken skæres i portionsstykker der er ens i tykkelse. Fold evt. halepartiet til ét stykke. Fisken krydres med salt og peber og lidt olivenolie og bages i et ovnfast fad i en 180 grader varm ovn i ca. 10-12 min.

Kompot: Tomatkødet skæres i tern og blandes i en skål sammen med finthakket rødløg, lidt revet citronskal og hakket persille (gem lidt hakket rødløg og persille til svampene). Rør lidt olie og citronsaft i og smag til med salt og peber. Kompotten placeres oven på fisken lige før servering.

Svampe: Svampene ristes i smør eller olie på en pande. Herefter vendes de sammen med en lille smule finthakket persille og rødløg og krydres med salt og peber.

Server retten sammen med ris og en frisk grøn salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?