0

Ovnbagt havtaskehale på auberginerisotto med tomatcoulis og pesto

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Havtaskehale, Hvedemel, Sulfitter, Fiskeben, Selleri, Fløde, Mælk, Cashewnødder

Fremgangsmåde

Coulis: Hak 1 fed hvidløg fint og sauter det i en smule olie. Tilsæt de flåede tomater og ½ dl fond, krydr med salt, peber og 1 tsk. sukker og lad det simre til det er kogt godt ind. Blend det helt glat, smag til og hold det lunt indtil servering.

Risotto: Snit 1 renset porre i helt fine skiver og hak 1 fed hvidløg fint. Skær auberginen i fine små tern og snit de soltørrede tomater i strimler. Varm lidt olie op i en tykbundet gryde og rist aubergineternene gyldne og knapt møre. Tilsæt porre, hvidløg og tomatstrimler og rist yderligere 2-3 min. Rør risene i og sauter til de er "klare". Tilsæt 3-4 dl fond - 1 dl ad gangen - væden skal optages helt, før der tilsættes mere - til risene er møre, men stadig har bid. Rør fløde, ost, smør og fintstrimlet basilikum i og smag til.

Fisk: Trim fisken for sener, men lad kødet sidde på benet. Vend halen i mel krydret med salt og peber og brun den godt i olie på en ildfast pande. Snit imens 2 rensede porrer i tynde skiver. Løft halen op, kom porre, hvidvin, 2½ dl fond og laurbærblade på panden og læg igen halen ned. Dæk det hele til med stanniol og sæt panden i en 175 grader varm ovn i 10-15 min. til fisken er mør.

Anretning: Anret risottoen i bunden af 2-3 tallerkner og læg et stykke havtaske på midten. Top med en god skefuld tomatcoulis og dryp med pesto rundt om. Server straks sammen med en sprød grøn salat og godt italiensk brød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?