0
Ovnbagt helleflynder med kompot af æbler og jordskokker, dertil kikærter og rosenkål

Ovnbagt helleflynder med kompot af æbler og jordskokker, dertil kikærter og rosenkål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Skær helleflynderen i 4 passende stykker og læg dem på et stykke pergament drysset med lidt salt og peber samt et par dråber olivenolie. Krydr fisken ovenpå og dryp et lille splash olivenolie på fileterne. Beskyt fisken med endnu et lag bagepapir. Forvarm ovnen til 140 grader og bag fisken i 10-12 minutter.

Kompot: Skræl jordskokker og æbler og skær dem i 1x1 cm tern. Sauter jordskokkerne i olivenolie, når de begynder at tage farve tilsættes æblerne. Tilsæt nu halverede rosenkål og de forkogte kikærter. (Kog kikærter møre i ca. 35-40 minutter i rigeligt letsaltet vand). Lad det hele riste godt igennem og krydr med spidskommen, karry, salt og peber. Vend inden servering tynde skiver af rødløg samt saften af en citron deri, og tilsæt gerne et godt vrid friske korianderblade.

Anretning: Som vist på billedet med masser af plukkede korianderblade tilsat fine strimler af citronskal.

Fif: Skal der lidt dyppelse til er en god klat drænet yoghurt tilsmagt med lidt presset citron glimrende.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær