0
Ovnbagt hvilling/kuller med hummus af søde kartofler dertil tahin-citronmarineret spidskål med koriander

Ovnbagt hvilling/kuller med hummus af søde kartofler dertil tahin-citronmarineret spidskål med koriander

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

søde kartoflertahinhummus krydderiblanding
Hummus af søde kartofler:

Tænd ovnen på 225 grader!

Skræl de søde kartofler og skær dem i grove tern. Skyl dem grundigt og kom dem i et ildfast fad med hele pillede hvidløgsfed (gem 1 fed til senere!). Dryppes med god olivenolie og krydres med salt og peber. Bag dem møre og gyldne i ovnen ved 225 grader - det tager ca. 20 minutter. (vend gerne rundt et par gange undervejs). Blend de bagte søde kartofler og hele hvidløgsfed med rå hvidløg efter smag, hummus krydderi (brug 2/3 her), citronsaft og halvdelen af tahin'en samt generøse mængder af din bedste og mest velsmagende olivenolie. Smag til med salt, og tilfør gradvist lidt vand, indtil du har en passende konsistens på din hummus. Den skal holde sin egen form, uden at være hverken flydende eller for bastant. Smag på hummussen, og tilføj evt. mere citronsaft, hvidløg eller salt efter smag.

Skru ovnen ned på 175 grader!

rødt spidskålkoriandercitron
Tahin-citronmarineret spidskål med koriander:

Soigner spidskålen og kasser evt. de yderste blade. Del kålen i kvarte og snit det så fint du kan. Vend det snittede kål med lidt fint salt og knug det med dine hænder i et minuts tid. Rør en dressing af det sidste tahin, citronsaft, hummus krydderi og yoghurt og vend den sammen med kålen. Skyl korianderen og fintsnit stilkene samt halvdelen af bladene. Vend den snittede koriander i salaten.

hvillingfilet med skind
Bagt hvilling/kuller:

Dup fileterne med lidt køkkenrulle på skindsiden, og krydr dem med salt og peber på begge sider. Læg fileterne med skindsiden opad på en bageplade med bagepapir, og dryp lidt god oliveolie over. Sæt fisken i en 175 grader varm ovn i ca. 6-8 min., til kødet er hvidt og deler sig i flager ved et let pres med fingeren.

Træk forsigtigt skindet af fisken ved servering.

Bonusinfo

Hummuskrydderi indeholder: 75% spidskommen, 10% sort peber, 10% sød paprika, 5% chili.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?