0
Ovnbagt kuller med hummus af søde kartofler og spidskål

Ovnbagt kuller med hummus af søde kartofler og spidskål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

søde kartoflertahinhummus krydderiblanding
1 min.
Hummus af søde kartofler

Tænd ovnen på 225 grader!

Skræl kartofler, og skær dem i grove tern. Kom dem i et ildfast fad med hele pillede hvidløgsfed (gem 1 fed til senere). Dryp med olivenolie og krydr med salt og peber.

Bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 20 min. Blend de bagte kartofler og hele hvidløgsfed efter smag, hummus krydderi (brug 2/3 her), citronsaft og halvdelen af tahin'en samt lidt olivenolie.

Smag til med salt, og tilfør gradvist lidt vand, indtil du har en passende konsistens på din hummus. Tilføj evt. mere citronsaft, hvidløg eller salt efter smag.

Skru ovnen ned på 175 grader!

spidskålkoriandercitron
20 min.
Tahin-citronmarineret spidskål med koriander

Del kålen i kvarte, og snit det fint.

Vend det snittede kål med lidt fint salt, og knug det med dine hænder i et minuts tid.

Rør en dressing af det sidste tahin, citronsaft, hummus krydderi og yoghurt, og vend den sammen med kålen.

Fintsnit korianderstilkene samt halvdelen af bladene, og vend de snittede koriander i salaten.

kullerfilet uden skind
35 min.
Bagt fisk

Krydr fileterne med salt og peber på begge sider.

Læg fileterne på en bageplade med bagepapir, og dryp lidt olivenolie over.

Sæt fisken i en 175 grader varm ovn i ca. 6-8 min., til kødet er hvidt, og deler sig i flager ved et let pres med fingeren.

 

45 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Obs - foto viser rødt spidskål, men her modtager du alm. spidskål.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Hummuskrydderi indeholder: 75% spidskommen, 10% sort peber, 10% sød paprika, 5% chili.