0

Ovnbagt isingfilet med krydderurtetopping og sauteret pak choy

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Fjern skorpen på brødet og kom resten i en foodprocessor sammen med basilikum- og persilleblade. Kør til det er ensartet. Hak skalotteløgene og 1 fed hvidløg fint og skær tomaterne i tern. Varm lidt olie op på en pande og sauter skalotteløg og hvidløg deri uden de tager farve. Vend tomaterne i og krydr med salt og peber. Tag panden af varmen og rør brødkrummerne i. Fold fileterne sammen på midten og læg dem i et ovnfast fad. Fordel toppingen ovenpå og drys med friskrevet parmesanost. Bag i en 200 grader varm ovn i 10-12 min. (til fisken er mør og toppen let sprød).

Pak choy: Snit den rensede pak choy i strimler og hak 1 fed hvidløg fint. Smelt smørret på en pande, sauter begge dele møre deri og smag til med salt og peber.

Server retten sammen med små nye kartofler, dampede grønne asparges og godt groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.