0

Ovnbagt krydret torsk på safranpilaf med lyse rosiner, mandler og persille

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Pilaf: Giv mandlerne et opkog og smut dem. Rist dem let gyldne og sprøde ved 125 grader i ovnen, ca. 25 min. og lad dem køle af. Skru ovnen op til 175 grader, så den er klar til fisken.

Skyl risene grundigt til vandet ikke længere hvidfarves af stivelse og kom dem i en skål. Bring 1 liter vand i kog, hæld det over risene og lad dem trække tildækket 30 min.

Hak skalotteløgene fint og sauter dem i 4 spsk. olie i en tykbundet gryde til de er gyldne. Giv kardemommekapslerne et "gok" med en kødhammer og kom dem i gryden sammen med drænede ris, halvdelen af safranen, rosiner, 6 dl vand og 1½ tsk. salt. Rør godt rundt, læg låg på og lad det simre ved lavt blus til al væden er optaget og risene er møre – du må IKKE røre i gryden undervejs.

Hak imens krydderurter og ristede mandler. Kom smør og resten af safranen i gryden, rør forsigtigt med en gaffel og lad det trække 5-10 min. under låg. Anret på et varmt fad, drys med krydderurter og mandler og server straks.

Torsk: Bland koriander, ingefær, paprika, spidskommen, 1 tsk. salt og ½ tsk. friskkværnet peber godt sammen. Dup fisken tør, skær dem i små portionsstykker og vend dem godt i krydderblandingen på alle sider. Bag fisken mør i en 175 grader varm ovn i ca. 15 min.

Server sammen med en raita (yoghurt rørt op med stødt spidskommen, lidt hvidløg og små tern af agurk og tomat) og godt naanbrød.

Kommentarer og forslag til opskriften