0

Ovnbagt krydret torsk på safranpilaf med lyse rosiner, mandler og persille

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Torsk, Mandler, Sesam, Soya, Nødder, Jordnødder, Mælk

Fremgangsmåde

Pilaf: Giv mandlerne et opkog og smut dem. Rist dem let gyldne og sprøde ved 125 grader i ovnen, ca. 25 min. og lad dem køle af. Skru ovnen op til 175 grader, så den er klar til fisken.

Skyl risene grundigt til vandet ikke længere hvidfarves af stivelse og kom dem i en skål. Bring 1 liter vand i kog, hæld det over risene og lad dem trække tildækket 30 min.

Hak skalotteløgene fint og sauter dem i 4 spsk. olie i en tykbundet gryde til de er gyldne. Giv kardemommekapslerne et "gok" med en kødhammer og kom dem i gryden sammen med drænede ris, halvdelen af safranen, rosiner, 6 dl vand og 1½ tsk. salt. Rør godt rundt, læg låg på og lad det simre ved lavt blus til al væden er optaget og risene er møre – du må IKKE røre i gryden undervejs.

Hak imens krydderurter og ristede mandler. Kom smør og resten af safranen i gryden, rør forsigtigt med en gaffel og lad det trække 5-10 min. under låg. Anret på et varmt fad, drys med krydderurter og mandler og server straks.

Torsk: Bland koriander, ingefær, paprika, spidskommen, 1 tsk. salt og ½ tsk. friskkværnet peber godt sammen. Dup fisken tør, skær dem i små portionsstykker og vend dem godt i krydderblandingen på alle sider. Bag fisken mør i en 175 grader varm ovn i ca. 15 min.

Server sammen med en raita (yoghurt rørt op med stødt spidskommen, lidt hvidløg og små tern af agurk og tomat) og godt naanbrød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?