0
Ovnbagt kuller med grøntsager, orangesauce og kørvel

Ovnbagt kuller med grøntsager, orangesauce og kørvel

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Krydr fisken med salt og læg den i et ovnfast fad. Dæk fadet med stanniol og sæt fadet i en 200 grader varm ovn. Bag fisken i 10-12 min (afhængig af fileternes tykkelse). Tag fadet ud og lad fisken hvile i 2-3 min. før den skæres i passende stykker. Krydr med lidt god flagesalt på toppen.

Grøntsager i orangesauce: Soigner alle grøntsager og befri tomaterne for kerner. Skær hvidløg og skalotteløg i tynde skiver og sauter dem i en bredbundet gryde i lidt olivenolie. Når de netop begynder at tage farve tilsættes grøntsager, tomat, appelsinsaft fra begge appelsiner (riv lidt af skallen først - den skal bruges senere) og hvidvin. Lad det dampe for fuld skrue til væden er reduceret til 1/3. Sigt væden over i en anden gryde, kog den op og tilsæt halvdelen af det kolde smør skåret i små tern. Pisk konstant til det netop begynder at koge. Sluk for varmen og pisk den anden halvdel af smørret i - nu må den ikke koge mere! Smag saucen til med salt og peber og lidt revet appelsinskal (kun det orange). Tilsæt hakket kørvel lige før servering.

Anret som vist på billedet med masser af plukket kørvel på toppen.

Server sammen med små nye kartofler og en grøn salat.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?