0
Ovnbagt lange med libanesisk spinatsalat med perlebyg og yoghurt

Ovnbagt lange med libanesisk spinatsalat med perlebyg og yoghurt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Libanesisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlebyg
1 min.
Perlebyg

Kog byg i en gryde med rigeligt vand og salt i ca. 15 min. Kom de kogte korn i en sigte, og lad dem dryppe godt af.

pinjekernerolivenolie, ekstra jomfru
2 min.
Pinjekerner

Rist pinjekerner på en tør pande, til de er gyldne. Vend dem med lidt god olivenolie og fint salt. Knus kernerne let i en morter, eller hak dem med en kniv.

spinat
5 min.
Spinat

Rib spinaten. Skyl den i to hold koldt vand, og slyng den tør i en salatslynge.

Freekeh krydderizittauerløghvidløgsmørolivenolie, ekstra jomfruspinatrosinersalt & pebercitron
15 min.
Pilaf

Pil og snit løg og hvidløg, så fint du kan.

Kom en generøs klump smør og tilsvarende mængde olivenolie i en bred tykbundet gryde. Sauter løg og hvidløg heri, så de bliver bløde og godt brune uden at branke. Krydr med salt og freekeh-krydderimix.

Tilsæt rosiner og spinat. Når spinaten er faldet sammen, tilsættes de kogte korn og de ristede pinjekerner.

Vend rundt, og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.

langefilet uden skind
20 min.
Fisk

Skær fisken i portionsstykker, og krydr dem med salt og peber. Kom fiskestykkerne i et smurt, ovnfast fad, og bag dem i en forvarmet ovn ved 160 grader, til fisken er mælkehvid, og nemt skiller i flager. Det tager typisk 6-8 min. 

græsk yoghurt, 10%citron
30 min.
Anretning

Som vist på billedet. Dryp med yoghurt og lidt fintrevet citronskal.

Bonusinfo

Freekeh krydderier indeholder:

  • 25% urtebouillon
  • 15% kanel
  • 15% allehånde
  • 15% sort peber
  • 10 % koriander
  • 10 % mynte
  • 10 % persille

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?