Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog byg i en gryde med rigeligt vand og salt i ca. 15 min. Kom de kogte korn i en sigte, og lad dem dryppe godt af.
Rist pinjekerner på en tør pande, til de er gyldne. Vend dem med lidt god olivenolie og fint salt. Knus kernerne let i en morter, eller hak dem med en kniv.
Rib spinaten. Skyl den i to hold koldt vand, og slyng den tør i en salatslynge.
Pil og snit løg og hvidløg, så fint du kan.
Kom en generøs klump smør og tilsvarende mængde olivenolie i en bred tykbundet gryde. Sauter løg og hvidløg heri, så de bliver bløde og godt brune uden at branke. Krydr med salt og freekeh-krydderimix.
Tilsæt rosiner og spinat. Når spinaten er faldet sammen, tilsættes de kogte korn og de ristede pinjekerner.
Vend rundt, og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
Skær fisken i portionsstykker, og krydr dem med salt og peber. Kom fiskestykkerne i et smurt, ovnfast fad, og bag dem i en forvarmet ovn ved 160 grader, til fisken er mælkehvid, og nemt skiller i flager. Det tager typisk 6-8 min.
Som vist på billedet. Dryp med yoghurt og lidt fintrevet citronskal.
Freekeh krydderier indeholder:
Kundekommentarer ()