0
Ovnbagt kuller med ramsløg & onion Bhaji med tomatmayo

Ovnbagt kuller med ramsløg & onion Bhaji med tomatmayo

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Indisk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Onion bhaji var min første introduktion til indisk mad – og var for mig var startskuddet til en livslang fascination og glæde ved det indiske køkken generelt. Så jeg føler faktisk, at jeg skylder denne herlige og simple snack en stor tak! "bhajia" betyder fritter – og er i virkeligheden kun en lille del af den store pakora familie, som omfatter alle gode ting stegt i kikærtemel.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
zittauerløgOnion Bhaji krydderimixkikærtemelingefærgrøn chiliramsløgcitron
1 min.
Onion Bhaji

Flæk den grønne chilipeber på langs, og kassér kernerne. Snit chilipeberen fint. Pil og riv ingefær fint. Skyl og skær ramsløg i tynde strimler. Pil løgene, og snit dem på langs i så fine strimler som du kan – brug evt. et mandolinjern.

Kom løgene i en skål, drys dem med lidt fint salt, og vend rundt. Lad dem stå et par minutter, mens du laver dejen. Kom kikærtemel i en skål, og rør det med lidt citronsaft og 1-2 spsk. smeltet smør (eller ghee). Tilsæt også lige netop nok koldt vand til. at dejen får en konsistens som tyk fløde eller tapetklister.

Rør krydderimixet i dejen (gem 1/3 til fisken) sammen med grøn chilipeber, ramsløg og ingefær, og tilsæt lidt salt. Kom de snittede løg i, så de er dækket med dej.

Opvarm en lille frituregryde med neutral olie, eller brug en stor pande, der er en tredjedel fyldt med olie. Test temperaturen på olien (der helst skal være omtrent 180° C) med en dråbe dej, der skal syde, når den kommer i olien og derefter flyde ovenpå.

Sæt i mellemtiden en skål koldt vand klar ved komfuret, og gør en bageplade klar med køkkenrulle på.

Tænd ovnen på 140° C. (varmluft)

Når olien er klar, gør du dine hænder våde i vandet i skålen, og former ”løgboller” på størrelse med store bordtennisbolde.

Steg dem i olien, men pas på ikke at overfylde gryde eller pande, og rør forsigtigt med en træske for at undgå, at bollerne sætter sig fast i bunden.

Steg i 3-4 min., og vend bollerne rundt et par gange, indtil de er sprøde og gyldne på alle sider.

Tag bollerne op, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Kom nu bollerne i ovnen for at holde dem varme, mens du laver den næste omgang.

kullerfilet uden skind
20 min.
Fisk

Del fisken i portionsstykker, og drys dem med salt på begge sider. Bag fisken i et smurt ovnfast fad i 8-12 min. ved 140 grader (varmluft), til den netop deler sig i flager. 

mayonnaisetomatrelishcitron
25 min.
Tomatmayo

Rør mayonnaise og tomatrelish sammen, og smag til med lidt citronsaft.

rucola
30 min.
Rucola

Skyl rucola grundigt, og slyng den tør i en salatslynge.

35 min.
Anretning

Som vist på billedet med tomatmayo over fisken og til at dyppe bhaji i. Servér rucola salat vendt i lidt olie og citron på siden.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Onion Bhaji krydderimix indeholder:

  • 25% gurkemeje
  • 25% spidskommen
  • 25% fennikelfrø
  • 15% karry blade
  • 10% sort peber

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?