0
Ovnbagt kuller i krydderurterasp med svampe/spinatkompot

Ovnbagt kuller i krydderurterasp med svampe/spinatkompot

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Rasp og krydderurter (fx basilikum, persille og dild) blendes til raspen får en grøn farve. Fileterne skæres i portionsstykker, der vendes i raspen og krydres med salt og peber. Fileterne lægges i et ovnfast fad med en smørklat på toppen og bages i en 200 grader varm ovn i 12-14 min.

Svampe/spinatkompot: Hæld lidt olie på en hed pande og svits det finthakkede løg i kort tid, efterfulgt af svampe og forårsløg, der er soigneret og skåret i skiver. Til sidst tilsættes skyllede og afdryppede spinatblade. Det hele svitses i et halvt minut, hvorefter fløden tilsættes og kompotten koges ind til det hele får en cremet konsistens.

Server retten sammen med små ovnbagte kartofler og pynt evt. med tomater skåret i strimler og lidt dild.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.