0
Ovnbagt kuller i krydderurterasp med svampe/spinatkompot

Ovnbagt kuller i krydderurterasp med svampe/spinatkompot

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Rasp og krydderurter (fx basilikum, persille og dild) blendes til raspen får en grøn farve. Fileterne skæres i portionsstykker, der vendes i raspen og krydres med salt og peber. Fileterne lægges i et ovnfast fad med en smørklat på toppen og bages i en 200 grader varm ovn i 12-14 min.

Svampe/spinatkompot: Hæld lidt olie på en hed pande og svits det finthakkede løg i kort tid, efterfulgt af svampe og forårsløg, der er soigneret og skåret i skiver. Til sidst tilsættes skyllede og afdryppede spinatblade. Det hele svitses i et halvt minut, hvorefter fløden tilsættes og kompotten koges ind til det hele får en cremet konsistens.

Server retten sammen med små ovnbagte kartofler og pynt evt. med tomater skåret i strimler og lidt dild.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia