0
Ovnbagt kulmulefilet med fregola sarda, grønne asparges og cheddar

Ovnbagt kulmulefilet med fregola sarda, grønne asparges og cheddar

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Husk at vaske hænderne grundigt inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grønne asparges
1 min.
Asparges

Knæk den nederste tredjedel af aspargeserne, og del derefter resten i bittesmå stykker.

Fregola sardagrønne aspargesfarmhouse cheddarcitronpersille
5 min.
Fregola

Sæt en gryde med rigeligt, godt saltet vand over at koge. Kog fregola i 10-12 min., til de er al dente. Kom asparges i vandet, og kog dem med i ca. 1 minut. Dræn nu vandet fra, men gem lidt af vandet i en kop. Rør fregola, asparges, revet ost (gem lidt til pynt), creme fraiche og et par generøse klumper smør sammen med en lille smule af pastavandet. Bring retten tilbage til kogepunktet, til pastaen er cremet og lækker. Smag til med lidt citronsaft, salt og peber. Vend hakket persille i, lige før du serverer. 

Fif: Riv den gule citronskal fint, inden du presser citronen. Skallen skal bruges senere.

kulmulefilet uden skind
10 min.
Fisk

Del fisken i portionsstykker, og kom dem i et smurt, ildfast fad. Krydr med salt, og dryp med lidt olivenolie. Bag fisken i en forvarmet ovn ved 160 grader i 6-8 min., til fisken er mælkehvid og netop deles i flager ved et let tryk.

citronfarmhouse cheddar
20 min.
Anretning

Som vist på billedet med revet citron. Har du ost til overs, kan du med fordel rive lidt over retten nu. Velbekomme!

Bonusinfo

Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn. 

Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?