Rødbeder: Skrub rødbederne godt, skær hver rødbede i 4 stykker og vend dem sammen med honning, olie, salt og peber. Bred dem ud på en bageplade og bag rødbederne i en 200 grader varm ovn i 20-25 min. - til de er møre, men stadig har et sprødt bid.
Æblekompot: Æblerne halveres (de skal ikke skrælles), kernehuset fjernes og æblekødet skæres i både. Læg bådene i en gryde, tilsæt 3 spsk. vand og lad æblerne småsimre under låg til det bliver æblegrødsagtigt. Tilsæt 1 tsk. friskrevet peberrod og en smørklat. Smag til med salt og peber og evt. lidt sukker.
Fisk: Skær fileten i portionsstykker, der er ens i tykkelse (eller fold dem evt. sammen, så de er lige tykke). Læg stykkerne i et smurt, ovnfast fad og krydr med salt og peber og et stænk olie. Bag dem i den 200 grader varme ovn i ca. 10-12 min. Må gerne hvile tildækket i 5 min. før servering.
Server retten sammen med ovnbagte kartofler eller godt brød.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften