Fisk: Skyl fileterne og dup dem tørre. Placér dem i et smurt ovnfast fad, krydr med salt og dryp lidt olie over. Sæt fadet i en 190 grader varm ovn i 8-10 min.
Karrysauce: Rist karryen af i en gryde, tilsæt løg og æble skåret i fine tern og lidt olie. Sautér det i ca. 2 min. Tilsæt æblejuice og hønsefond. Kog op og lad det koge ind til det halve. Til sidst blendes saucen og den smages til med salt og peber.
Bacon: Svits baconternene og drys dem over fisken inden servering.
Skær agurk og tomater i mundrette bidder og anret dem på et fad.
Server retten sammen med ris eller pasta.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften