0
Ovnbagt kulmule med aubergine "imam bayaldi"

Ovnbagt kulmule med aubergine "imam bayaldi"

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig

Imam bayaldi betyder Imamen der besvimede, og er en fantastisk ret med auberginer fra det tyrkiske køkken, som også er populær i Grækenland.

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

0 min.
Ris

Tænd ovnen på 215 grader.

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene) og hæld al overskydende vand fra.

imam bayaldi krydderiblandinghvidløgzittauerløgflåede og hakkede tomater
1 min.
Tomatsauce til imam bayaldi

Pil og hak løg og hvidløg, og sauter dem i en gryde i lidt olivenolie, uden at de tager farve.

Tilsæt krydderiblandingen, lidt salt og lidt sukker, og sauter det med i 2 min. Tilsæt hakkede tomater, og kog det ind til en tyk homogen masse, der ikke er for våd.

Rør plukket, skyllet og hakket persille i, og smag til. Gem lidt persille til pynt.

auberginecitron
10 min.
Imam bayaldi

Del aubergine i halve på langs, og lav tre-fire én cm dybe snit ned i auberginen på kødsiden, både på langs og på tværs fra ende til anden.

Varm ½-1 dl olivenolie op i en stor pande til medium-høj varme. Læg auberginerne med skærefladen nedad på panden, og steg dem forsigtigt i ca. 10 minutter, indtil de er mørkegyldne.

Krydr med salt og peber, inden du vender og steger dem på "skindsiden" et par min. bagefter.

Auberginerne har nu absorberet det meste af olien. Kom de ristede auberginer i et ovnfast fad, og fordel tomatfyldet ovenpå dem. Drys med lidt sukker og citronsaft, og dryp med lidt god olivenolie. Bag auberginerne i ovnen i 20-25 min, til de er gyldne.

kulmulefilet uden skindcitron
30 min.
Fisk

Del fisken i portionsstykker, og kom dem i en skål eller et fad der kan tåle at komme i ovnen. Riv citronskal over, og pres det sidste citronsaft over. Vend med salt og peber. Bag fisken i 8-10 min. sammen med imam bayaldi. 

40 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Imam bayaldi - krydderiblanding indeholder: Spidskommen, løgpulver, hvidløgspulver, sort peber, mynte, persille og kanel.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.