Imam bayaldi betyder Imamen der besvimede og er en fantastisk ret med auberginer fra det tyrkiske køkken, som også er populær i Grækenland.
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Start med at tænde ovnen på 215 grader.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene) og hæld al overskydende vand fra.
Pil og hak løg og hvidløg, og sauter dem i en gryde i lidt olivenolie, uden at de tager farve.
Tilsæt krydderiblandingen, lidt salt og lidt sukker, og sauter det med i 2 min. Tilsæt hakkede tomater, og kog det ind til en tyk homogen masse, der ikke er for våd.
Rør plukket, skyllet og hakket persille i, og smag til. Gem lidt persille til pynt.
Del aubergine i halve på langs, og lav tre-fire én cm dybe snit ned i auberginen på kødsiden, både på langs og på tværs fra ende til anden.
Varm ½-1 dl olivenolie op i en stor pande til medium-høj varme. Læg auberginerne med skærefladen nedad på panden, og steg dem forsigtigt i ca. 10 minutter, indtil de er mørkegyldne.
Krydr med salt og peber, inden du vender og steger dem på "skindsiden" et par min. bagefter.
Auberginerne har nu absorberet det meste af olien. Kom de ristede auberginer i et ovnfast fad, og fordel tomatfyldet ovenpå dem. Drys med lidt sukker og citronsaft, og dryp med lidt god olivenolie. Bag auberginerne i ovnen i 20-25 min, til de er gyldne.
Del fisken i portionsstykker, og kom dem i en skål eller et fad der kan tåle at komme i ovnen. Riv citronskal over, og pres det sidste citronsaft over. Vend med salt og peber. Bag fisken i 8-10 min. sammen med imam bayaldi.
Som vist på billedet.
Imam bayaldi - krydderiblanding indeholder: Spidskommen, løgpulver, hvidløgspulver, sort peber, mynte, persille og kanel.
Kommentarer og forslag til opskriften