0
Ovnbagt kulmule med ”brændte løg”, ærter, bacon og kartofler (2 pers.)

Ovnbagt kulmule med ”brændte løg”, ærter, bacon og kartofler (2 pers.)

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrab/skrub de nye kartofler og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra og tilsæt med det samme en generøs klat smør. Læg låg på igen og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg. Drys evt. med lidt godt salt oven på.

Fisk: Del fisken i portionsstykker. Krydr dem på begge sider med salt og peber. Læg dem i et ovnfast fad med bagepapir i bunden. Dryp med lidt olivenolie og sæt fadet i en 140 grader varm ovn og bag fisken i 12-14 min.

Brændte løg, bacon og ærter: Soigner løgene og skær dem i 6-8 både hver (afhængig af størrelse) - skær kun lige netop rødderne af således at ”samlingen” forbliver intakt og løgstykkerne ikke falder fra hinanden. Varm en pande op så den er godt varm og ”brænd” løgstykkerne på panden. Når løgene har en forkullet overflade på den ene side tages de af panden. Skær baconen i tynde strimler og steg dem på en tør pande. Læg løgstykkerne på panden med bacon. Tilsæt 2-3 klatter smør, et par spsk. vand og bælgede ærter. Kog det hele - først i 1 min. under låg - og derefter i 1 min. uden låg. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.

Anretning: Som vist på billedet - brug lidt af væden fra løgene som sauce og pynt med ærtespirer og citron.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?