Imam bayaldi betyder Imamen der besvimede og er en fantastisk ret med auberginer fra det tyrkiske køkken, som også er populær i Grækenland.
Tænd ovnen på 225 grader.
Vask og evt. skrab kartoflerne, del dem i kvarte og vend dem med lidt af din bedste olivenolie, ca. halvdelen af krydderiblandingen samt salt og peber.
Kom kartoflerne i et ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir i bunden. Sørg for, at de ikke ligger i lag eller for tæt.
Kom fadet/bagepladen i den varme ovn og steg, til kartoflerne er møre og sprøde. Det tager ca. 35 - 40 minutter.
Pil og hak løg og hvidløg, og sauter dem i en gryde i lidt olivenolie, uden at de tager farve.
Tilsæt hakkede tomater, den resterende halvdel af krydderiblandingen samt lidt salt og sukker.
Kog det ind til en tyk homogen masse, der ikke er for våd.
Rør plukket, skyllet og hakket persille i og smag til. Gem lidt persille til pynt.
Del aubergine i halve på langs, og lav tre-fire én cm dybe snit ned i auberginen, på kødsiden, både på langs og på tværs fra ende til anden.
Varm ½-1 dl olivenolie op i en stor pande til medium-høj varme. Læg auberginerne med skærefladen nedad på panden, og steg dem forsigtigt i ca. 10 minutter, indtil de er mørkegyldne.
Krydr med salt og peber, inden du vender og steger dem på "skindsiden" et par min. bagefter.
Auberginerne har nu absorberet det meste af olien. Kom de ristede auberginer i et ovnfast fad, og fordel tomatfyldet ovenpå dem. Drys med lidt sukker og citronsaft, og dryp med lidt god olivenolie. Bag auberginerne i ovnen sammen med kartoflerne de sidste ca. 15 min, til de er gyldne.
Del fisken i portionsstykker, og kom dem i en skål. Riv citronskal over og pres det sidste saft over. Vend med salt og peber, og læg fiskestykkerne i et ildfast fad. Bag fisken i ca. 8-10 minutter sammen med kartofler og imam bayaldi.
Som vist på billedet.
Kend din fisk: Kulmule
GASTRONOMISK
Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.
Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.
Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.
SUNDHED
Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.
Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK
Imam bayaldi - krydderiblanding indeholder: Spidskommen, løgpulver, hvidløgspulver, sort peber, mynte, persille og kanel.
Kundekommentarer ()