0
Ovnbagt kulmule med spidskålssalat, blåbær og moden gouda (4 pers.)

Ovnbagt kulmule med spidskålssalat, blåbær og moden gouda (4 pers.)

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kartofler: Skyl kartoflerne grundigt og halver dem. Hak halvdelen af hvidløgene fint. Pluk og hak halvdelen af timianbladene. Læg kartoflerne i en pose sammen med hvidløg, lidt olivenolie, fintreven citronskal, timian, salt og peber - og ryst posen grundigt. Bag kartoflerne på bagepapir i et ovnfast fad i en 200 grader varm ovn i 30-40 min.

Kulmule: Krydr fileterne med salt og peber på begge sider. Læg bagepapir i et ovnfast fad og smør det med lidt olie. Læg fisken i fadet med skindsiden opad. Læg et par citronskiver oven på og fordel resten af timiankvistene og resten af hvidløgsfeddene (upillede) oven på. Dryp olivenolie over og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 8-10 min.

Kålsalat med blåbær: Fjern de yderste blade på kålen. Snit kålen så fint du kan (evt. på et mandolinjern). Pres citronsaft og vend det rundt med kålen. Skær osten ud i små stykker og læg dem i skålen med kål. Drys skyllede blåbær over og drys med masser af plukket hakket persille. Lige før du serverer vender du en dressing bestående af honning, citronsaft og god olivenolie over og vender rundt igen. Server straks.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?