0
Ovnbagt kulmule med vadouvan og perlebygsalat med æble, avokado, feta og karse

Ovnbagt kulmule med vadouvan og perlebygsalat med æble, avokado, feta og karse

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Del fileterne i passende portionsstykker, og dup dem med papir på skindsiden. Drys med vadouvankrydderi (gem lidt til salaten), og krydr med salt og peber på begge sider. Læg fileterne med skindsiden opad på en bageplade med bagepapir, og lad dem trække i 5-10 min. ved stuetemperatur. Dryp lidt god olivenolie på fisken, og sæt den i en 200 grader varm ovn i ca. 8-10 min. til kødet er hvidt, og deler sig i flager ved et let pres med fingeren. Træk forsigtigt skindet af fisken ved servering.

Perlebygsalat: Kog de omhyggeligt skyllede perlebygkerner i rigeligt letsaltet vand i ca. 12-15 min., afhængig af hvor meget bid du vil have i dine kerner. Dræn overskydende væde fra, og lad dem afkøle let. Skær æblerne i små tern på ca. 4 mm. Det samme gøres med avokado og feta. Vend æbler, avokado og feta sammen med kernerne. Klip karsen, og vend den i sammen med citronsaft og olivenolie. Krydr med salt og peber og lidt vadouvankrydderi. Server med citron, og drys med det sidste karse.

Vadouvankrydderi er en aromatisk karry, der er inspireret af det franske køkken.

Vadouvankrydderi indeholder: Spidskommen, sennepskorn, kardemomme, bukkehornsfrø, chilipeber, gurkemeje, karryblade*, muskatnød og nelliker. * = ikke økologisk

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Vadouvin er et krydderi med rødder i det sydlige Indien og det franske køkken. Det er ofte kendt som "fransk karry" på grund af dets anvendelse i fransk madlavning. Historien bag vadouvin er en spændende blanding af kulturel udveksling og handel mellem Øst og Vest.

Krydderiet har sin oprindelse i det sydlige Indien.

I det 18. århundrede begyndte franske kolonister at bosætte sig i Indien, og de blev fascineret af det rige udvalg af krydderier, der var tilgængelige der. De tog disse krydderier med tilbage til Frankrig, hvor de blev introduceret i det franske køkken. På denne måde begyndte den kulturelle udveksling mellem øst og vest, der formåede at forme vadouvin som vi kender det i dag.

Vadouvin er typisk lavet af en blanding af krydderier som spidskommen, korianderfrø, sennepsfrø, gurkemeje, nelliker og kanel samt tørrede løg og hvidløg. Den nøjagtige sammensætning kan variere afhængigt af opskriften og producenten.

I det franske køkken bruges vadouvin til at tilføje smag og kompleksitet til en række retter, herunder supper, saucer, kødretter og grøntsagsretter. Det har en unik smagsprofil, der kombinerer de krydrede, jordlige noter fra det indiske subkontinent med de delikate, raffinerede smag, der er karakteristiske for det franske køkken.

På denne måde repræsenterer vadouvin et smukt eksempel på, hvad der sker, når forskellige kulturer og kulinariske traditioner mødes og inspirerer hinanden til at skabe noget nyt og spændende.

Vadouvan indeholder: 20% Spidskommen, 20%sennepskorn, 20% gurkemeje,10%kardemomme, 10% chili, 5% bukkehornsfrø,  5% karryblade, 5% muskatnød og 5% nelliker.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?