0
Ovnbagt laks med basilikumcrust og provencalske grøntsager

Ovnbagt laks med basilikumcrust og provencalske grøntsager

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Basilikumsmør: Hak 2/3 af basilikummen og rør det sammen med blødt smør, skallen fra ½ citron, saften fra hele citronen og revet parmesan - smag til med salt og peber.

Bønner: Skær bønnerne i mundrette stykker og blancher dem i 1 min. i kogende vand før de vendes sammen med resten af grøntsagerne.

Grøntsager: Soigner peberfrugten. Skær peberfrugt, courgette og de modne tomater i tern på ca. 1 cm (hold dem adskilt). På en stor pande sauteres tynde skiver af hvidløg i olivenolien til de bliver gyldne uden at branke. Tilsæt peberfrugter og courgetter og rist dem lidt med. Tilsæt tomaterne og lad det hele koge ind til væden næsten er fordampet. Tilsæt bønner, cherrytomater og oliven og smag til med salt, peber og resten af basilikummen (gem evt. et par duske til pynt)

Fisk: Fjern skindet fra fisken. Læg fisken i midten af et ovnfast fad og krydr med salt og peber. Fordel basilikumsmørret på fisken og drys raspen over - pres med let hånd for at trykke raspen fast i smørret. Læg grøntsagerne omkring fisken og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 12-15 minutter.

Pynt med lidt friske basilikumblade lige før servering.

Server sammen med lidt ekstra revet parmesanost, en lækker salat og godt brød.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?