0
Ovnbagt laks med basilikumcrust, stegte majs og blød polenta (4 pers.)

Ovnbagt laks med basilikumcrust, stegte majs og blød polenta (4 pers.)

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Laks: Læg fisken i et smurt ovnfast fad med skindsiden nedad. Krydr med salt og peber. Blend basilikumblade, hvidløg og rasp og fordel krydderraspen oven på fisken. Dryp med lidt olivenolie og lad dem trække mens du forbereder resten af maden. Sæt fisken i en 225 grader varm ovn i ca. 8-12 min. (afhængig af din ovn). Server straks.

Polenta: Kog mælken op og tilsæt polentamel mens der røres konstant med en grydeske. Lad massen simre ved lav varme under konstant omrøring i ca. 4-5 min. Tilsæt tern af koldt smør, friskrevet parmesanost og ekstra jomfru olivenolie efter smag. Smag til med salt og peber og lad polentaen hvile i 3 min. før du serverer.

Majs: Soigner majsen og skær kornene af kolberne. Kom dem på en pande med lidt smør og olivenolie. Sautér ved jævn varme til majsene er let gyldne. Krydr med lidt salt og peber.

Anretning: Som vist på billedet - med skyllet og tørret salat som pynt.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?