0
Ovnbagt laks med basilikumcrust, stegte svampe og blød polenta

Ovnbagt laks med basilikumcrust, stegte svampe og blød polenta

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Laks, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Mælk

Fremgangsmåde

Basilikumolie: Pluk basilikum, skyl den grundigt i koldt vand, og blend den med hakket hvidløg, lidt citronskal, salt, peber og din bedste olivenolie. Blend, til du opnår en flot grøn homogen masse.

Laks: Læg fisken i et smurt ovnfast fad med skindsiden nedad. Krydr med salt og peber. Fordel raspen oven på fisken. Dryp med lidt basilikumolie, og lad fisken trække, mens du forbereder resten af maden. Sæt fisken i en 225 grader varm ovn i ca. 8-10 min. (afhængig af din ovn). Server straks.

Polenta: Kog 7,5 dl letsaltet vand (eller sødmælk, hvis du vil være lidt ekstra god ved dig selv) op, og rør det med polentaen. Kog ved medium til lav varme under konstant omrøring i 2-3 minutter. Lad polentaen hvile i 4-5 minutter under låg. Rør med revet parmesan, 2-3 spsk. af din bedste olivenolie eller lidt koldt smør, og smag til med salt og peber.

Svampe: Rens svampene, og del dem i mindre stykker. Rist dem på en varm pande i lidt olie og smør, og krydr dem med salt og peber. Kom til sidst et par skefulde basilikumolie på svampene, vend rundt og server straks.

Fif: Gem evt. lidt af polentaen til dagen efter, hvor den smager skønt skåret i skiver og stegt sprød i lidt olie på en pande.

Fif 2: Pas på ikke at give fisken for meget. Den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt, i forhold til hvis den får for længe. Vær ikke bange for at servere den med et saftigt rosa indre.

Anretning: Som vist på billedet med skyllet og tørret salat vendt i citronsaft, sukker og god olivenolie i en skål.

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?