0
Ovnbagt laks med spaghetti og Skagenfood tomatsugo dertil tomatsalat med frisk mozzarella

Ovnbagt laks med spaghetti og Skagenfood tomatsugo dertil tomatsalat med frisk mozzarella

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
frisk mozzarellarødløgtomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktailbasilikum
1 min.
Tomatsalat:

Skyl og halver tomaterne, kom dem i en skål, og drys med lidt salt, peber og sukker. Lad dem gerne trække i 5 min. Pil og snit rødløget så fint som muligt. Vend de snittede løg med lidt citronsaft eller lys eddike og sukker, og lad det trække 5 min. Vend tomat og rødløg (inkl. sukker/citronlage) sammen med generøse mængder af din bedste olivenolie samt halvdelen af basilikummen, der er plukket og hakket. Top med skiver af frisk mozzarella. Gem den anden halvdel af basilikummen til anretning.

ASC laks med skind
8 min.
Laks:

Tænd ovnen på 200 grader. Krydr laksen med salt på begge sider, og kom den i et ovnfast fad med skindsiden opad. Sørg for, at der er bagepapir i fadet. Dryp lidt olivenolie over laksen, og kom den i den varme ovn. Laksen bages i ca. 8-12 min. (afhængig af tykkelse). 

Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget. Den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt i forhold til, hvis den får for meget. Vær ikke bange for at servere laksen med et let ”rødt” og saftigt indre. Husk den steger videre, i tiden fra du tager den ud af ovnen, til den er serveret ved bordet.

pecorino romanoSkagenfood tomatsugospaghetti
10 min.
Spaghetti og tomatsugo:

Mens laksen er i ovnen, laver du spaghetti og sugo. Kog spaghettien efter anvisning på pakken. Dræn vandet fra, og kom spaghettien tilbage i gryden, hvor du kogte den. Hæld tomatsaucen i, og skyl glasset med 1/2 dl. varmt vand. Kom også dette vand i. Kog spaghetti og sauce op. Riv pecorinoen, kom halvdelen i, og vend rundt. 

 

20 min.
Anretning

Som vist på billedet. Drys resten af den revne pecorino over retten ved bordet, og pynt med basilikum.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?