0
Ovnbagt laks med tomatsauce, courgette, Bøllingsø og fregola

Ovnbagt laks med tomatsauce, courgette, Bøllingsø og fregola

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hvidløgbasilikumskalotteløggrøn courgette
1 min.
Grønt forberedelse

Forvarm ovnen til 160 grader alm. ovn.

Skyl alle grøntsager, og pil og finthak hvidløg og skalotteløg. Skær courgette i tern på ca. 1 x 1 cm. Skyl basilikum, pluk bladene fra stænglen, og hak bladene fint. Gem evt. nogle pæne små blade til pynt.

ASC laks med skind
12 min.
Fisk

Læg laksefileterne med skindet opad i et ovnfast fad med lidt olivenolie i bunden. Krydr med salt og peber på begge sider. Sæt fadet i en 160 grader varm ovn i ca. 10-12 min.

Fregola sarda
15 min.
Pasta

Kog pastaen i rigeligt, godt saltet vand i 10-12 minutter. Sigt vandet fra, og gem en lille smule af vandet til senere.

hvidløgtomatpassataskalotteløggrøn courgette
20 min.
Grønsager del 2

Rist courgetterne af på en meget varm pande i olivenolie. Når de er gyldne, tilsættes hvidløg, som ristes med, til de bliver nøddebrune. Krydr med salt og peber. Tilsæt skalotteløg, og rist igen i 2-3 minutter. Kom tomatpassata på, og kog den lidt ind. Smag til med salt, peber samt evt. lidt sukker.

Bøllingsø ostFregola sardabasilikumASC laks med skind
25 min.
Saml retten

Kom den kogte pasta over i panden til grøntsagerne og tomatsaucen. Kom et par skefulde pastavand ved, og kog retten ind, så saucen samler sig om pastaen. Vend med plukket og hakket basilikum og revet Bøllingsø (gem lidt til pynt), og smag til med salt og peber. 

30 min.
Anretning

Fordel 2/3 af pastaen i dybe tallerkener. Top med fisken, som du lige inden servering trækker skindet af. Top med det sidste ost, og pynt med det sidste basilikum.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn. 

Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?