Forvarm ovnen til 160 grader alm. ovn.
Skyl alle grøntsager, og pil og finthak hvidløg og skalotteløg. Skær courgette i tern på ca. 1 x 1 cm. Skyl basilikum, pluk bladene fra stænglen, og hak bladene fint. Gem evt. nogle pæne små blade til pynt.
Læg laksefileterne med skindet opad i et ovnfast fad med lidt olivenolie i bunden. Krydr med salt og peber på begge sider. Sæt fadet i en 160 grader varm ovn i ca. 10-12 min.
Kog pastaen i rigeligt, godt saltet vand i 10-12 minutter. Sigt vandet fra, og gem en lille smule af vandet til senere.
Rist courgetterne af på en meget varm pande i olivenolie. Når de er gyldne, tilsættes hvidløg, som ristes med, til de bliver nøddebrune. Krydr med salt og peber. Tilsæt skalotteløg, og rist igen i 2-3 minutter. Kom tomatpassata på, og kog den lidt ind. Smag til med salt, peber samt evt. lidt sukker.
Kom den kogte pasta over i panden til grøntsagerne og tomatsaucen. Kom et par skefulde pastavand ved, og kog retten ind, så saucen samler sig om pastaen. Vend med plukket og hakket basilikum og revet Bøllingsø (gem lidt til pynt), og smag til med salt og peber.
Fordel 2/3 af pastaen i dybe tallerkener. Top med fisken, som du lige inden servering trækker skindet af. Top med det sidste ost, og pynt med det sidste basilikum.
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn.
Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!
Kundekommentarer ()