Topping: Kom brød, persille og hvidløg i en foodprocessor og kør det til en ensartet konsistens. Befri tomaterne for blomst og kerner og skær tomatkødet i fine små tern. Vend tomater, pinjekerner, de grønne brødkrummer, salt og peber sammen med olie (nok til lige at samle det hele - ca. 2-3 spsk. olie).
Sirup: Kog balsamico og honning sammen til konsistensen er sirupsagtig.
Fisk: Læg laksestykkerne på en bageplade med skindsiden nedad (eller fjern skindet - hvis du foretrækker det), krydr med salt og peber og fordel balsamicosiruppen på stykkerne. Fordel toppingen oven på og dup den fast med lette tryk. Bag fisken i en 200 grader varm ovn i ca. 15 min. (til fisken er gennembagt og toppingen gylden og let sprød).
Sauce: Hak krydderurter og forårsløg groft og kom dem i en foodprocessor sammen med 1 dl cremefraiche, salt, peber og lidt citronsaft. Kør saucen glat og ensartet, kom den i en skål og rør forsigtigt resten af cremefraichen i. Smag til og opbevar på køl indtil servering.
Server sammen med små kogte eller ovnbagte kartofler og dampet broccoli.
En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Kommentarer og forslag til opskriften