Kompot: Soigner julesalat og fennikel og skær dem i tynde strimler. Vinaigrette: Sherryeddike, hvid balsamico, estragon, persille, 2 finthakkede skalotteløg, ¼ spsk. knuste sorte peberkorn koges sammen i en gryde med vand (hæld vand i til det dækker godt). Kog ind til væden er helt væk. Fjern persille og estragon. I mellemtiden smeltes sukkeret sammen med 2 spsk. smør i en anden gryde. Tilsæt julesalat, fennikel og lidt salt og bland godt sammen. Læg låg på og damp i ca. 20 min. til fenniklen er mør. Hæld vinaigretten over julesalat og fennikel, rør godt rundt og lade kompotten trække i 20 min. Smag til med salt og peber.
Fisk: Læg laksen på bagepapir på en bageplade. Pensl med lidt olivenolie og krydr med salt og peber. Bag fisken i en 200 grader varm ovn i ca. 12-15 min.
Sauce: Hæld væden fra kompotten i en anden gryde og kog den lidt ind. Skær lidt koldt smør i små tern og pisk det i væden, så det bliver til en let sauce. Saucen må ikke koge.
Anretning: Fordel kompotten på tallerknerne, anret fisken oven på, hæld saucen udenom og pynt med frisk dild.
Server sammen med godt brød og kogt pasta.
Kommentarer og forslag til opskriften