
Panade: Skræl mangoen og skær frugtkødet fra kernen. Skær mangokødet og ½ chilipeber i små tern. Svits det hele i en gryde i lidt olie i 1-2 min. og krydr med salt og peber.
Fisk: Skær fisken i portionsstykker, krydr med salt og fordel panaden på fisken. Placer fisken i et smurt ovnfast fad og bag den i en 200 grader varm ovn i ca. 10-12 min.
Sauce: Soigner løg og madæble og skær begge dele i tern. Svits det hele i lidt olie. Tilsæt ½ tsk. karry (mængde efter behag) og lad det svitse med. Tilsæt hvidvin og hønsefond og lad det koge ind til halvdelen af væden er væk. Blend saucen hvis du synes. Tilsæt en lille smule fløde og smag til med salt, peber og evt. mere karry.
Bund: Halver sukkerærterne og skær majsen fra kolberne. Soigner peberfrugterne og skær dem i tern. Det hele sauteres i lidt olie på en pande i 2-3 min. Krydr med salt og peber.
Anret som vist på billedet (der er brugt babymajs på billedet) og server sammen med ris eller kartofler.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kommentarer og forslag til opskriften