Start med at tænde ovnen på 160 grader varmluft.
Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Pil hvidløget, og skyl chilien. Riv skrællen af limefrugten, og gem den. Kom hvidløg og chili (uden kerner) i en morter, og stød, til det har en konsistens som en ensartet pasta. Tilsæt 1/2 spsk. rørsukker pr. person, lidt salt, fiskesauce og limesaft og rør, indtil salt og sukker er opløst. Tilsæt til sidst grofthakkede peanuts (gem halvdelen).
Fjern de yderste blade på spidskålen, og skyl den. Flæk kålen i 4 dele, skær stokken fra, og snit kålen så fint du kan, gerne på et mandolinjern.
Skyl gulerødderne, skræl og skær dem i fin julienne på et mandolinjern. Alternativt kan du rive dem på et råkostjern. Bland gulerødder med spidskål.
Pluk og skyl koriander (der må gerne være lidt stængler med på - de smager godt), tør den i en salatslynge, og hak den groft. Vend korianderen i salaten.
Pil og snit rødløg, så fint du kan, evt. på mandolinjern.
Vend spidskål og gulerødder, koriander, rødløg og dressing sammen, og lad det trække, mens du tilbereder fisken.
Del fisken i portionsstykker, og kom dem i en skål. Drys revet limeskræl og pres lidt af saften fra limefrugten over fisken, og krydr med salt. Vend også rundt med lidt god olivenolie, og kom så fisken i et ovnfast fad med bagepapir i bunden. Sæt fadet i en 160 grader varm ovn i 10-12 min.
Kom bagt fisk i bunden af en tallerken og top med kålsalat og drys med de sidste peanuts og koriander. Server lime dertil hvis der er noget til overs.
Kundekommentarer ()