0
Ovnbagt lange med tomatchrunch på søde kartofler og gulerødder

Ovnbagt lange med tomatchrunch på søde kartofler og gulerødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
filet royal af lange uden skindsmå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailsøde kartoflergulerøddercitronpurløg1flødeost naturalpankoraspolivenolie, EVOOsalt & peber
1 min.
Klargøring
  1. Start med at tænde ovnen på 220 grader og sæt en bageplade med bagepapir på, samt et fad, der kan rumme fisken, ind for at forvarme.

  2. De søde kartofler og gulerødderne skrælles, skæres ud i grove pommes-frites-stænger og vendes i olivenolie, samt en smule flydende honning. 
    Riv halvdelen af citronskallen over grøntsagerne, og dryp halvdelen af saften over.
    Resten af citronen skal bruges til fisken. 
    Grøntsagerne bredes ud i et lag på bagepladen, og sættes i ovnen. Lad dem bage til de er sprøde og møre, omkring 20 minutter, og vend dem en gang undervejs.

  3. Fisken duppes tør, skæres ud i portionsstykker og drysses med salt. Lad den stå og trække imens toppingen laves.

  4. Tomaterne skylles og deles, og kernerne "krammes" ud. Smid kernerne ud. Tomaterne hakkes groft, og røres sammen med flødeosten sammen med finthakket purløg. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.

  5. 1 spsk rasp/panko pr. person røres sammen med 1 tsk olivenolie pr person.

  6. Tomatcremen fordeles over fisken, og den lægges ned i det forvarmede, smurte fad. Fordel raspen/pankoen over fisken og dryp med lidt olivenolie.  
    Fisken bages i ovnen til den lige er gennemvarm, omkring 10-15 min, alt efter hvor mange du laver mad til, og hvor effektiv din ovn er.
30 min.
Servering

Grøntsagerne og fisken serveres i hvert deres fad.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.