0
Ovnbagt limemarineret kulmule med vietnamesisk kålsalat og boghvedenudler

Ovnbagt limemarineret kulmule med vietnamesisk kålsalat og boghvedenudler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vietnamesisk
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Kulmule, Nødder, Jordnødder, Sesam

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gulerøddermynterødløglimenam pla (fiskesauce)hvidløgrød chilipeanuts
1 min.
Vietnamesisk kålsalat med nudler

Kog nudlerne i rigeligt, godt saltet vand i 3 min. Dræn dem, og skyl dem med koldt vand. Dræn igen, og vend nudlerne med lidt neutral olie.

Fjern de yderste blade på spidskålen, og skyl den. Flæk kålen i 4 dele, skær stokken fra, og snit kålen så fint du kan evt. gerne på et mandolinjern.

Skyl gulerødderne, skræl og skær dem i fin julienne på et mandolinjern, eller riv dem på et råkostjern, og bland dem med spidskål.

Riv lime og pres saften fra. 

Pluk og skyl mynte (de smager godt), tør den i en salatslynge, og hak den groft. Vend mynten i salaten.

Pil og snit rødløg, så fint du kan evt. på et mandolinjern.

Pil hvidløget, og skyl chilien. Kom hvidløg og chili (uden kerner) i en morter, og stød, til det har en konsistens som en ensartet pasta. Tilsæt 1/2 spsk. rørsukker pr. person, lidt salt, fiskesauce og limesaft (gem 1/3 til fisken), og rør, indtil salt og sukker er opløst. Tilsæt til sidst grofthakkede peanuts (gem halvdelen).

Vend spidskål, nudler, gulerødder, rødløg samt chili-pastaen sammen, og lad det trække, mens du tilbereder fisken.

kulmulefilet uden skind
20 min.
Fisk:

Del fisken i portionsstykker, og kom dem i en skål. Drys revet limeskal og hæld resten af saften fra lime over fisken, og krydr med salt. Vend fisken rundt med lidt god olivenolie, og kom den i et ovnfast fad med bagepapir i bunden. Sæt fadet i en 160 grader varm ovn i 10-12 min. 

30 min.
Anretning:

Kom den bagte fisk og kålsalat på tallerkener, og drys med de sidste peanuts. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?