0
Ovnbagt kuller med Kota, tomater, basilikum og trofie pasta

Ovnbagt kuller med Kota, tomater, basilikum og trofie pasta

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Kuller, Mælk, Hvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hvidløgtomaterbasilikumsmå løggrøn courgette
1 min.
Grønt forberedelse:

Skyl alle grøntsager. Pil og hak hvidløg og løg fint. Skær courgette og tomater i tern på ca. 1 x 1 cm. Skyl basilikum, pluk bladene fra stænglen, og hak dem fint. Gem evt. nogle topskud til pynt.

kullerfilet med skind
15 min.
Fisk:

Læg fileterne med skindsiden opad i et ovnfast fad med lidt olivenolie i bunden. Krydr med salt og peber på begge sider. Sæt fadet i en 160 grader varm ovn i ca. 12-15 min.

trofie
20 min.
Pasta:

Kog pastaen i rigeligt, godt saltet vand i 3-4 minutter. Sigt vandet fra, og gem en lille smule af vandet til senere.

hvidløgtomatersmå løggrøn courgette
21 min.
Grønsager del 2:

Rist courgetterne af på en meget varm pande i olivenolie. Når de er gyldne tilsættes hvidløg, som ristes med, til de bliver nøddebrune. Krydr med salt og peber. Tilsæt tomater og løg, og rist igen i 2-3 minutter.

Kotatrofiebasilikum
30 min.
Saml retten:

Kom den kogte pasta over i panden til grøntsagerne. Kom et par skefude pastavand ved, og kog retten ind så "saucen" samler sig om pastaen.

Vend med plukket og hakket basilikum og smuldret feta (kota), og smag til med salt og peber. Pil forsigtigt skindet af fisken, og del i portioner som anrettes i dybe tallerkener.

Top fisken med pastaen og pynt med det sidste basilikum.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?