Skyl alle grøntsager, og pil og finthak hvidløg og skalotteløg. Skær courgette i tern på ca. 1 x 1 cm. Skyl salvien, pluk bladene fra stænglen, og hak bladene fint. Gem evt. nogle pæne små blade til pynt.
Læg fileterne i et ovnfast fad med lidt olivenolie i bunden. Krydr med salt og peber på begge sider. Sæt fadet i en 160 grader varm ovn i ca. 10-12 min.
Kog pastaen i rigeligt, godt saltet vand i 3-4 minutter. Sigt vandet fra, og gem en lille smule af vandet til senere.
Rist courgetterne af på en meget varm pande i olivenolie. Når de er gyldne, tilsættes hvidløg, som ristes med, til de bliver nøddebrune. Krydr med salt og peber. Tilsæt skalotteløg, og rist igen i 2-3 minutter. Kom tomatsaucen på, og kog den lidt ind. Smag til med salt, peber samt evt. lidt sukker.
Kom den kogte pasta over i panden til grøntsagerne og tomatsaucen. Kom et par skefulde pastavand ved, og kog retten ind, så saucen samler sig om pastaen. Vend med plukket og hakket salvie og smuldret gedeost, og smag til med salt og peber. Fordel 2/3 af pastaen i dybe tallerkener. Del fisken i portioner som anrettes i dybe tallerkener. Top fisken med det sidste pasta og pynt med det sidste salvie.
FeGeta, fra Stenalt gods
Osten fremstilles af økologisk gedemælk fra Østjylland. Mælken kommer fra Stenalt Gods hvor gederne går frit ude og inde. Osten er en blød fetatype, som fremstilles i små 2000 liters ostekar og håndfyldes i formene, hvorefter osten saltes i et døgn og kommer i sin egen saltlage i emballagen. Smagen af gedemælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot blød og næsten cremet konsistens.
Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn.
Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!
Kundekommentarer ()