0
Ovnbagt lyssej med grønkål, hasselnødder og granatæble

Ovnbagt lyssej med grønkål, hasselnødder og granatæble

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrab, skrub eller skræl de små kartofler grundigt og kog dem i vand med godt med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra og tilsæt med det samme en god klat smør til gryden. Læg låg på igen og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg. Drys med lidt godt salt oven på.

Ristede hasselnødder: Kom hasselnødderne i et ildfast fad og bag dem gyldne i en forvarmet ovn ved 160 grader i ca. 10-12 minutter. Kom nødderne i et rent viskestykke og gnid dem mod hinanden således at den mørke hinde ryger af. Kasser hinderne og hak hasselnødderne groft.

Grønkål: Pluk bladene af kålen og skyl den grundigt i 2 hold koldt vand - dræn i en salatslynge. Skræl og snit løg fint. Pil og hak hvidløg fint. Rist hvidløg på en pande i medium varm olivenolie til de begynder at blive gyldne og sprøde uden at brænde - tilsæt de snittede løg og en klump frisk smør - sauter løgene med til de også begynder at tage farve uden at branke. Drys med salt - tilsæt det ordnede grønkål og sauter igennem 2-3 minutter. Smag til med salt og masser af sort peber.

Fisk: Krydr med salt og peber på begge sider. Del fisken i portionsstykker og læg fileterne med skindsiden opad i et ovnfast fad med lidt olivenolie i bunden. Sæt fadet i en 160 grader forvarm ovn i ca. 12-15 min. Pil forsigtigt skindet af fisken inden du spiser den.

Granatæble (se video ovenover): Granatæblet rulles (se video ovenover) med let tryk mod bordet så kernerne løsnes indeni. Skær nu en 2-3 mm dyb rids med en lille skarp kniv hele vejen rundt om midten - og vrid forsigtigt de 2 halvdele fra hinanden. Nu kan du med bagsiden af en stor kokkekniv banke de lækre frø ud i en lille skål (pas på saftstænk på tøjet - det farver og det er svært at få af).

Anretning: Som vist på billedet - drys med de hakkede ristede hasselnødder og granatæblekerner.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?