Fisk: Skyl fileterne og dup dem tørre. Placér dem i et smurt ovnfast fad, krydr med salt og dryp lidt olie over. Sæt fadet i en 190 grader varm ovn i 8-10 min.
Karrysauce: Rist karryen af i en gryde, tilsæt løg og æble skåret i fine tern og lidt olie. Sautér det i ca. 2 min. Tilsæt æblejuice og hønsefond. Kog op og lad det koge ind til det halve. Til sidst blendes saucen og den smages til med salt og peber.
Bacon: Svits baconternene og drys dem over fisken inden servering.
Skær agurk og tomater i mundrette bidder og anret dem på et fad.
Server retten sammen med ris eller pasta.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften