0

Ovnbagt mørksejfilet med topping, tomatsauce og porresauté

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Sprød topping: Bland (blødt) smør, skallen fra 1/4 citron, kødet fra 2 tomater skåret i tern (fjern kernehuset), lidt friskhakket persille, hvidløg og brødkrummer (fra hvidt brød) sammen. Skær fileterne i portionsstykker, placer dem i et smurt ovnfast fad, krydr med salt og peber og fordel toppingen på fisken. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 10-12 min.

Sauce: Skær 2 skiver bacon og 1 løg i tern og svits det hele i lidt olie i en gryde. Tilsæt resten af tomaterne (skåret i kvarte), tomatkoncentrat og grøntsagsfond. Lad det hele simre i ca. 10 min. Blend saucen og kog den ind til en passende konsistens. Smag til med salt og peber.

Sauté: Skær porrerne i tynde skiver. Svits dem i lidt olie (eller smør) i 5 min. Krydr med salt og pynt med lidt ristede pinjekerner.

Server retten sammen med frisk pasta.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK