0
Ovnbagt ørred med kompot af julesalat og fennikel

Ovnbagt ørred med kompot af julesalat og fennikel

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kompot: Soigner julesalat og fennikel og skær dem i tynde strimler. Vinaigrette: Sherryeddike, hvid balsamico, estragon, persille, 2 finthakkede skalotteløg, ¼ spsk. knuste sorte peberkorn koges sammen i en gryde med vand (hæld vand i til det dækker godt). Kog ind til væden er kogt næsten helt væk. Fjern persille og estragon. I mellemtiden smeltes sukkeret sammen med 2 spsk. smør i en anden gryde. Tilsæt julesalat, fennikel og lidt salt og bland godt sammen. Læg låg på og damp i ca. 20 min. til fenniklen er mør. Hæld vinaigretten over julesalat og fennikel, rør godt rundt og lad kompotten trække i 20 min. Smag til med salt og peber.

Fisk: Skær fisken i 4 portioner (hvis det ikke allerede er gjort) og læg dem på bagepapir på en bageplade. Pensl med lidt olivenolie og krydr med salt og peber. Bag fisken i en 200 grader varm ovn i ca. 12-15 min.

Sauce: Hæld væden fra kompotten i en anden gryde og kog den lidt ind. Skær lidt koldt smør i små tern og pisk dem i væden, så det bliver til en let sauce. Saucen må ikke koge.

Anretning: Fordel kompotten på tallerknerne, anret fisken oven på, hæld saucen udenom og pynt med frisk dild.

Server sammen med godt brød og pasta eller kartofler.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?