Skær tomater og agurk i små tern. Pil og finthak hvidløg. Soigner og snit forårsløgene fint - brug også de grønne toppe. Skyl og snit koriander groft - brug også stilkene. Skær Jalapeño chili i små tern. Del fingerlime, og nuldr de små perler ud. Vend det hele sammen med lidt god olivenolie, og smag til med salt, peber og en smule sukker.
Hvis du har en "taco-tang", så udbages de bløde tortillas i olie, til du får sprøde og gyldne taco-skaller. Ellers udbager du bare tortillas som de er i olie. Alternativt kan du pensle tortillas med lidt olie, og bage dem i en 200 grader forvarmet ovn i 4-5 min., til de er gyldne og sprøde.
Krydr fileterne med salt og peber, og fold dem, så de er lige tykke (lav evt. et snit på tværs i den tynde og spidse ende uden at skære fileten over og fold fileten sammen). Læg dem i et ovnfast fad på et stykke bagepapir drysset med lidt salt og peber samt et par dråber olivenolie. Dryp fisken med lidt olivenolie, og dæk med endnu et lag bagepapir. Sæt fadet i en 140 grader varm ovn i 8-10 min., til fisken netop begynder at få en mælkehvid farve.
Kom fisk og fyld i eller på taco / tostadas - og drys med det sidste koriander og creme fraiche.
Finger lime er en lille spændstig og lækker citrusfrugt, der er sprængfyldt med små saftspændte syrlige perler, som nærmest eksploderer i munden, når de presses blidt mellem ganen og tungen. Frugten kaldes også citrus caviar eller lime caviar og er den australske citrus frugt, som gror på finger lime planten. Frugten er aflang, og perlerne indeni varierer i farven og forekommer i grønne, gule og røde nuancer. Kan anvendes i retter for at tilføre syre, men fungere også glimrende i diverse cocktails 🍹 Prøv det selv :-)
Kundekommentarer ()