0
Ovnbagt rødspætte i sprøde tostadas med pico de gallo & finger lime

Ovnbagt rødspætte i sprøde tostadas med pico de gallo & finger lime

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
tomaterforårsløgagurkfinger limekorianderJalapeño chilihvidløg
1 min.
Pico de gallo (tomatsalsa):

Skær tomater og agurk i små tern. Pil og finthak hvidløg. Soigner og snit forårsløgene fint - brug også de grønne toppe. Skyl og snit koriander groft - brug også stilkene. Skær Jalapeño chili i små tern. Del fingerlime, og nuldr de små perler ud. Vend det hele sammen med lidt god olivenolie, og smag til med salt, peber og en smule sukker. 

Majs tortillas
15 min.
Sprøde taco / tostadas:

Hvis du har en "taco-tang", så udbages de bløde tortillas i olie, til du får sprøde og gyldne taco-skaller. Ellers udbager du bare tortillas som de er i olie. Alternativt kan du pensle tortillas med lidt olie, og bage dem i en 200 grader forvarmet ovn i 4-5 min., til de er gyldne og sprøde.

rødspættefilet
20 min.
Fisk:

Krydr fileterne med salt og peber, og fold dem, så de er lige tykke (lav evt. et snit på tværs i den tynde og spidse ende uden at skære fileten over og fold fileten sammen). Læg dem i et ovnfast fad på et stykke bagepapir drysset med lidt salt og peber samt et par dråber olivenolie. Dryp fisken med lidt olivenolie, og dæk med endnu et lag bagepapir. Sæt fadet i en 140 grader varm ovn i 8-10 min., til fisken netop begynder at få en mælkehvid farve.

creme fraiche 18%
30 min.
Anretning:

Kom fisk og fyld i eller på taco / tostadas - og drys med det sidste koriander og creme fraiche. 

Bonusinfo

Vi bruger kun autentiske tortillas100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
 
Det afgørende for en god masa til tortilla er nemlig nixtamalisering. En ældgammel proces, hvor man koger tørrede majskerner i vand med en 1 procent opløsning af læsket kalk.
 
Dette er en metode benyttet i årtusinder af mayaerne og aztekerne der brugte og fortsat bruger læsket kalk til blødgøring af majs, en metode som kaldes nixtamalisering. Ved denne metode koges majsen i en opløsning af læsket kalk, hvorved den hårde ydre skal og hemicellulosen, som binder cellerne sammen, nedbrydes, så majsen nemmere kan formales og desuden får forbedrede ernæringsmæssige egenskaber.
 
Tortillas har været den vigtigste spise for fattige mexicanske bønder i årtusinder, hvor den læskede kalk får nogle helt andre og sundere næringsstoffer frem i majsen og samtidigt gør majskornene til at arbejde med. En masa-dej skal være elastisk, og det er kun muligt gennem nixtamalisering, som mayaerne og aztekerne skabte ved at tilsætte læsket kalk.
 
Der er masser af smag – overraskende meget faktisk ift. at vores tortillas kun indeholder majsmel, (specialimporteret masa harina fra Mexico) vand og salt – men der er en verden til forskel fra de pandekager man kan købe i supermarkedet og som oftest er baseret på hvede eller en blanding af hvede og majs.
Her er der nemlig en en dejlig autentisk smag af majs, og det betyder samtidig også at man kan krydre sine Tlayuda, Tortillas, Taco, Tostada, Enchilada, Fajita og Burrito og få masser af modspil fra selve tortillaen.
 
En anden fordel ved majsmel fremfor hvedemel er, at man oftest vil opleve en helt anden og behageligere mæthedsfornemmelse med rigtige majstortillas. De er meget alsidige – og så smager de altså bare bedre end en helt almindelig tortilla produceret på hvedemel. Det mener vi ihvertfald!
 
Bonusinfo:
Læsket kalk, kulekalk, tørlæsket kalk, calciumhydroxid eller kalciumhydroxid, Ca(OH)₂, er den kemiske forbindelse, der dannes, når man læsker brændt kalk ved at tilføre vand. Den brændte kalk bliver fremstillet ved at opvarme kalk, indtil al CO₂ er afgivet.

Bonusinfo

Finger lime er en lille spændstig og lækker citrusfrugt, der er sprængfyldt med små saftspændte syrlige perler, som nærmest eksploderer i munden, når de presses blidt mellem ganen og tungen. Frugten kaldes også citrus caviar eller lime caviar og er den australske citrus frugt, som gror på finger lime planten. Frugten er aflang, og perlerne indeni varierer i farven og forekommer i grønne, gule og røde nuancer. Kan anvendes i retter for at tilføre syre, men fungere også glimrende i diverse cocktails 🍹 Prøv det selv :-) 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?