0
Ovnbagt rødspætte med citrussmør, majs/bønne sauté og lynkartofler

Ovnbagt rødspætte med citrussmør, majs/bønne sauté og lynkartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

1. Skyl kartoflerne, og del dem i 4 halve. Kom kartoffelstykkerne i en plastpose. Tilsæt lidt god olivenolie og salt, og ryst posen. Læg kartoflerne på bagepapir på en bageplade, og bag dem ved 220 grader i ca. 25 min., til de er gyldne.

2. Rør smørret sammen med revet skal fra ½ citron og en lille smule citronsaft i en skål. Stil til side.

3. Fjern bladene fra majsen. Kog majsen ca. 6 min. i letsaltet vand, afkøl den let, og skær kornene fra kolben.

4. Rib bønnerne, og lad dem få et opkog i saltet vand i ca. 5-7 min. Køl dem af med koldt vand, og tør dem. Skær dem i mindre stykker på ca. 1 cm.

5. Skyl tomaterne, del dem i halve, og fjern kernehuset. Skær tomatkødet i tern.

6. Krydr fileterne med en lille smule salt, rul dem sammen, og placer dem i et ovnfast fad. Fordel citrussmørret på rullerne, og drys tomattern henover.

7. Skru ned på 200 grader, og bag fisken i ovnen sammen med kartoflerne i ca. 8 – 10 min., til fisken er mælkehvid.

8. Sauter bønner og majs i lidt olie på en pande i ca. 2-3 min. Tilsæt presset hvidløg (1-2 fed efter behag), og krydr med salt og lidt peber.

9. Anret som vist på billedet, og server ovnbagte kartofler til.

Kommentarer og forslag til opskriften