Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 225 grader!
Start med at rive skallen af limen fint, og pres saften fra.
Skræl butternut squashen, og del den i to. Skrab kernerne ud (de kasseres), og skær resten i grove tern. Skyl dem grundigt, og kom dem i et ildfast fad med hele pillede hvidløgsfed. Dryppes med god olivenolie, og krydres med salt og peber. Bag dem møre og gyldne i ovnen ved 225 grader, det tager ca. 20 minutter. Vend gerne rundt et par gange undervejs. Blend de bagte butternut og hele hvidløgsfed med rå hvidløg efter smag. Tilsæt hummuskrydderi (brug 2/3 her), limesaft (brug det halve her), halvdelen af tahin'en og generøse mængder af din bedste og mest velsmagende olivenolie. Smag til med salt, og tilfør gradvist lidt vand, indtil du har en passende konsistens på din hummus. Den skal holde sin egen form, uden at være hverken flydende eller for bastant. Smag på hummussen, og tilføj evt. mere limesaft, hvidløg eller salt efter smag.
Skru ovnen ned på 175 grader!
Soigner spidskålen, og kasser evt. de yderste blade. Del kålen i kvarte, og snit den, så fint du kan. Vend den snittede kål med lidt fint salt, og knug det med dine hænder i et minuts tid. Rør en dressing af det sidste tahin, limesaft og -skal samt yoghurt, og vend dressingen sammen med kålen. Skyl korianderen, og fintsnit stilkene samt halvdelen af bladene. Vend den snittede koriander i salaten.
Fold fiskefileterne på langs, så de bliver dobbelt så tykke. Læg dem i et smurt ildfast fad, og krydr med lidt salt. Bag fileterne i ovnen ved 175 grader i ca. 10 min., til fisken er mælkehvid.
Som vist på billedet. Drys med det sidste koriander og hummuskrydderi.
Hummuskrydderi indeholder: 75% spidskommen, 10% sort peber, 10% sød paprika, 5% chili.
Kundekommentarer ()