0
Ovnbagt rødspætte med hummus af butternut squash dertil tahin-limemarineret rød spidskål med koriander

Ovnbagt rødspætte med hummus af butternut squash dertil tahin-limemarineret rød spidskål med koriander

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Tænd ovnen på 225 grader!

butternut squashtahinhummus krydderiblandinghvidløglime
1 min.
Hummus af butternut squash:

Start med at rive skallen af limen fint, og pres saften fra.

Skræl butternut squashen, og del den i to. Skrab kernerne ud (de kasseres), og skær resten i grove tern. Skyl dem grundigt, og kom dem i et ildfast fad med hele pillede hvidløgsfed. Dryppes med god olivenolie, og krydres med salt og peber. Bag dem møre og gyldne i ovnen ved 225 grader, det tager ca. 20 minutter. Vend gerne rundt et par gange undervejs. Blend de bagte butternut og hele hvidløgsfed med rå hvidløg efter smag. Tilsæt hummuskrydderi (brug 2/3 her), limesaft (brug det halve her), halvdelen af tahin'en og generøse mængder af din bedste og mest velsmagende olivenolie. Smag til med salt, og tilfør gradvist lidt vand, indtil du har en passende konsistens på din hummus. Den skal holde sin egen form, uden at være hverken flydende eller for bastant. Smag på hummussen, og tilføj evt. mere limesaft, hvidløg eller salt efter smag.

Skru ovnen ned på 175 grader!

rødt spidskålkorianderlime
25 min.
Tahin-limemarineret spidskål med koriander:

Soigner spidskålen, og kasser evt. de yderste blade. Del kålen i kvarte, og snit den, så fint du kan. Vend den snittede kål med lidt fint salt, og knug det med dine hænder i et minuts tid. Rør en dressing af det sidste tahin, limesaft og -skal samt yoghurt, og vend dressingen sammen med kålen. Skyl korianderen, og fintsnit stilkene samt halvdelen af bladene. Vend den snittede koriander i salaten.

rødspættefilet
35 min.
Fisk:

Fold fiskefileterne på langs, så de bliver dobbelt så tykke. Læg dem i et smurt ildfast fad, og krydr med lidt salt. Bag fileterne i ovnen ved 175 grader i ca. 10 min., til fisken er mælkehvid.

45 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drys med det sidste koriander og hummuskrydderi.

Bonusinfo

Hummuskrydderi indeholder: 75% spidskommen, 10% sort peber, 10% sød paprika, 5% chili.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?