0

Ovnbagt rødspætte med lime/estragonsmør og ristet grønt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Smør: Rør smørret med rasp, limeskal og –saft, finthakket estragon, lidt salt og peber og sæt det på køl indtil brug.

Grønt: Skær forårsløgene i 1 cm brede stykker og rødløgene i tynde både. Snit squashen i små tern og hak hvidløget fint. Skær tomaterne i kvarte, fjern stilk og kerner og skær tomatkødet i små tern. Hak persillen groft. Varm lidt olie op i en pande og sauter først forårsløg og rødløg i 2-3 min. Tilsæt squash og hvidløg, krydr med salt og peber og sauter i yderligere 3-4 min. Vend til sidst tomater og persille i, varm igennem og smag til.

Fisk: Dup fileterne tørre, krydr med salt og peber og rul dem sammen. Læg rullerne tæt i et smurt ovnfast fad og fordel smørret over. Bag dem i en 200 grader varm ovn i 10-12 min. (til fiskerullerne er møre og gennembagte).

Server retten sammen med små kogte kartofler, blandet grøn salat og groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften