0

Ovnbagt rødspætte med mandler, druer og persille og honningristede gulerødder med frisk ingefær

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Gulerødder: Skrub eller skræl gulerødderne og flæk dem en gang på langs. Pisk 2 spsk. olie, honning, ingefær, citronsaft, salt og peber sammen og vend gulerødderne godt deri. Bred dem ud på en bageplade og bag rødderne i en 175 grader varm ovn i 20-25 min. til de er møre og let gyldne - vend i dem 1-2 gange undervejs, så de bliver flot glaserede i honningen på alle sider.

Fisk: Fold fileterne på midten, læg dem taglagt i et passende størrelse ovnfast fad og krydr med salt og peber. Rist mandelsplitterne i 2-3 min. på en tør pande til de lige begynder at tage farve. Tag panden af varmen, rør smørret i og dryp mandelsmørret jævnt over fisken. Sæt fadet i den 175 grader varme ovn i 12 min. Halver imens vindruerne og hak persillen fint. Drys vindruerne over fisken og bag i yderligere 1-2 min. til fisken er mør. Tag fadet ud, drys med hakket persille og server straks.

Server retten sammen med kartoffelbåde og en sprød grøn salat med cremet sennepsvinaigrette og croutoner.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?